Wees gewaarschuwd: koersen kunnen snel met wel 50% gaan dalen

Gerespecteerde experts vrezen dat we voor een nieuwe beurskrach staan. De Warren Buffet Indicator zegt: “Verkopen!”
Volgens een aantal alom gewaardeerde deskundigen dreigt het weer helemaal mis te gaan op de beurs. Een van hen is Mark Spitznagel, een hedge fund manager die een miljard dollar verdiende bij de vorige crisis in 2008. 
 
Alles wijst erop dat we weer voor een heuse krach staan, beaamt de Zwitserse fondsmanager Marc Faber. “We zitten weer in een gigantische bubbel, die elk moment kan barsten!”
 
De schuld van dat alles zou president Obama zijn met zijn vermeende  ‘big government’ beleid, en de riskante lage-rentepolitiek van de Federal Reserve. 
 
Ook Warren Buffet bereidt zich naar men zegt voor op een beurskrach. Zijn ‘Warren Buffet Indicator’, ook bekend als “Total Market Cap to GDP Ratio,” raadt aan te verkopen.
Buffett’s holding company, Berkshire Hathaway, heeft in elk geval de laatste tijd enorm veel aandelen van de hand gedaan die sterk afhankelijk zijn van consumentenbestedingen. Berkshire verkocht bijvoorbeeld 19 miljoen aandelen Johnson & Johnson en verkleinde zijn belang in ‘consumer product stocks’met 21%. Vreemder nog: Berkshire Hathaway verkocht zijn hele belang in Intel, dat juist zo’n goede zaken lijkt te doen…
 
Gerelateerde artikelen