Weer een miljoenenboete voor KPMG UK

Dit keer 1,5 miljoen wegens falende boekencontrole bij M&C Saatchi 

KPMG heeft van de Britse accountantsautoriteit FRC (Financial Reporting Council) een boete van bijna anderhalf miljoen pond gekregen. Dit wegens ernstige tekortkomingen in de controle van M&C Saatchi, een reclamebureau dat in 2019 werd getroffen door een boekhoudschandaal.

De Financial Reporting Council heeft het Big Four-kantoor een boete opgelegd omdat het niet aan de controleereisten had voldaan tijdens de beoordeling van de jaarrekeningen van M&C Saatchi over 2018.

“De audit van KPMG voldeed in een aantal opzichten niet aan de vereiste kwaliteitsnormen, wat leidde tot ernstige auditfouten en inbreuken op de auditnormen”, zegt Claudia Mortimore, plaatsvervangend uitvoerend adviseur bij de FRC.

Het is de zeventiende boete sinds 2018 voor KPMG. Het totale boetebedrag sinds dat jaar wegens gebrekkig controlewerk bedroeg in totaal 95 miljoen pond.

Door het boekhoudschandaal zag M&C Saatchi zich gedwongen om de winst voor belastingen in 2018 met 14 miljoen te verminderen. De winst vóór belastingen moest in totaal voor 28,1 miljoen worden aangepast.

Lees hier over de aahhoudende boeteregen voor KPMG in Groot-Brittannië.

Gerelateerde artikelen