We betalen de rekening van te laat betaalde rekeningen

De European Payment Report Industry White Paper 2015 beschrijft betaalgedrag in Europa.
(Te) late betalingen remmen de economische groei in Europa, omdat ze ertoe leiden dat wij minder nieuw personeel aan kunnen nemen, zegt een groot deel van de bijna 9000 door Intrum Iustitiae ondervraagde bedrijven in 29 landen. Ze zorgen voor slechtere liquiditeit, voor slechtere omzetten en winsten en voor hogere financieringskosten. 
 
In totaal moeten ondernemingen 3,1% van de gefactureerde omzet afschrijven als oninbaar. Voor Europa vertaalt dat percentage zich in een jaarlijks verlies van € 289 miljard – euro’s die ook geïnvesteerd hadden kunnen worden in groei en werkgelegenheid.
 
De EPR Industry White Paper laat zien welke sectoren fors en minder fors lijden onder te late betaling van de uitgezonden facturen. 50% van de respondenten geeft aan merkbaar verlies te lijden door onbetaalde rekeningen; maar 48% neemt niet de moeite om een incassoprocedure te starten.
Vier van de tien bedrijven klaagt dat hun uitbreidingsplannen last hebben van te late betalingen; sommige sectoren moeten tot 4% afschrijven als oninbaar.
 
Gerelateerde artikelen