Wat is beter – transparant zijn of ontmaskerd worden als belastingontduiker?
Fiscalisten en CFO’s bereiden zich voor op een wereld zonder geheimen.
Steeds striktere regelgeving en grotere reputatierisico’s roepen de vraag op of het inmiddels niet eenvoudiger en effectiever is om fiscaal volledige openheid van zaken te geven. Wat betekent ‘tax planning’ nog in een post-BEPs wereld? Wat kan finance doen om zorgeloos en vol vertrouwen de belastiongdienst en toezichthouders recht in de ogen te kijken?
The Transparency Imperative is de meest recente publicatie van Thomson Reuters die de laatste ontwikkelingen rond BEPS en de internationale fiscale wetgeving bespreekt, en wat die voor ondernemingen betekenen.
Nu overheden overal ter wereld hun tekorten proberen verkleinen zijn fiscale strategieën die gebruik maken van cross border profit shifting steeds risicovoller geworden – zowel vanuit juridisch als reputatieperspectief. Het volk mort en politici zien een kans om te scoren. Country-by-country reporting staat voor de deur. Is meer transparantie onvermijdelijk?
Als het antwoord op die vraag ‘Ja!’ is, zijn ondernemingen die zich nu al voorbereiden om die openheid van zaken zonder al te grote risico’s te kunnen geven dan in het voordeel? Zullen die niet beter voorbereid zijn op de kritische blik van de toezichthouder, op een ‘trial by media’ en de bijkomende financiële, operationele en reputatierisico’s?
The Transparency Imperative schetst de implicaties voor finance professionals en fiscalisten en probeert een antwoord te formuleren op de vraag: wat betekent fiscale transparantie na BEPS?
Download via taxinsight.thomsonreuters.com.