Vraag naar accountants verder gestegen in Q2

De vraag naar professionals in accounting en finance is in het tweede kwartaal van 2015 met 7% gestegen vergeleken met het kwartaal ervoor. In deze sector steeg het aantal vacatures met 25% jaar-op-jaar.

Dit blijkt uit de laatste Robert Walters European Job Index.

Bij accounting en finance is er een grote vraag naar professionals. Er is veel beweging onder kandidaten en met het toenemen van het aantal vacatures, is er een steeds breder aanbod aan carrièremogelijkheden. In deze sector steeg het aantal vacatures met 25% jaar-op-jaar en met 7% sinds Q1, met name door een grote vraag naar kandidaten in business control op middenkader- en seniorniveau. Daarnaast is er vanwege de doorstroom van talent een grote behoefte aan kandidaten met een postdoctorale opleiding en deze trend zal naar verwachting doorzetten.

De continue groei bij accounting en finance wordt deels aangewakkerd door toegenomen investeringen in shared service centres in Nederland. In aansluiting op deze trend wijst het aantal advertenties voor secretariële en ondersteunende functies, dat jaar-op-jaar met 34% en vergeleken met vorig kwartaal met 13% steeg, er duidelijk op dat bedrijven de vruchten plukken van de economische groei en hun ondersteunende afdelingen versterken.

Gerelateerde artikelen