Voorlopige SASB-standaards voor de industrie gepubliceerd

Vandaag verschenen bij de SASB voorlopige standaards voor duurzaamheidsrapportage bij een vijftal industriële sectoren.
Voor grote, beursgenoteerde bedrijven is rapporteren over de duurzaamheid van hun activiteiten tegenwoordig de norm. Daarvoor worden ook standaarden ontwikkeld, zoals het Greenhouse Gas Protocol, rond Integrated Reporting, bij het Global Reporting Initiative en bij de SASB, de Sustainability Accounting Standards Board.  
De kwaliteit van duurzaamheidsrapportages vraagt steeds vaker om aandacht; verificatie van duurzaamheidsrapportages is maar in een enkel land een vereiste.
 
Het gaat  bij de standaarden van de Sustainability Accounting Standards Board om zogenaamde provisional standards ( één jaar geldig) voor vijf industriële sectoren, namelijk Aerospace & Defense, Chemicals, Containers & Packing, Electrical/Electronic Equipment, en Industrial Machinery & Goods.
 
SASB biedt richtlijnen en standaarden voor materiële informatieverschaffing rond duurzaamheidsaspecten in genoemde industrieën. Voor bedrijven bieden de standaarden zekerheid rond compliance aan de betreffende Amerikaanse wetgeving; en handvatten (en metrieken) om de duurzaamheidsrisico’s te meten en beheersen, die de grootste impact op de waarde van de onderneming zullen hebben. Voor de externe accountant bieden ze een instrument om ondernemers te helpen iets te doen aan duurzaamheid en daarover zinvol te rapporteren. 
 
De Resource Transformation standaards zijn hier te downloaden.
Gerelateerde artikelen