Voor elke vacature 100 sollicitatiebrieven doorwerken?

Vers onderzoek van Robert Half toont aan dat veel kantoren nog steeds met hagel schieten bij het zoeken naar nieuwe medewerkers. Liever ploeteren ze zich door een berg sollicitatiebrieven, dan de hulp van een professionele recruiter in te roepen.
Gemiddeld moeten (Britse) accountantskantoren 21 cv’s van mogelijke kandidaten bespreken, voor zij iemand een aanbod doen voor een finance&control functie, zo blijkt uit nieuw onderzoek van recruiter Robert Half. 
Een op de twintig kantoren moet daarvoor ruim 100 sollicitatiebrieven doorlezen en analyseren. Veel kantoren verwachten blijkbaar nog steeds een ‘net’ cv – reden waarom het ook voor kandidaten nuttig is om aan gespecialiseerde werving- en selectiebureaus advies te vragen: hoe kan ik mijzelf het best verkopen, te midden van zoveel concurrentie? 
 
Uit het onderzoek blijkt in elk geval dat vaardigheden en ervaring véél belangrijker geacht worden dan opleiding en titels als RA of RC. Job-hopping, veel verschillende functies die slechts kort vervuld werden, wordt negatief beoordeeld als het om een functie met managementverantwoordelijkheid gaat.  De meeste aandacht gaat naar de huidige functie, en vervolgens naar:
 
1. ervaring en competenties (40%)
2. hoe lang men eerdere functies vervulde (35%)
3. de huidige/vorige functie, titel en verantwoordelijkheden (19%)
4. eerdere werkgevers/sectoren (4%)
5. opleiding en kwalificaties (4%)
Gerelateerde artikelen