Vitesse door reddingsplan weer welkom bij BDO en ING?

Als de aandelen naar de Stichting gaan, is de Russische eigenaar uit beeld.

Vitesse is op weg naar een belangrijke stap in het reddingsplan. Interim-directeur Edwin Reijntjes van de Arnhemse club heeft goede hoop dat de Amerikaan Coley Parry afziet van zijn claim op de aandelen van de nummer laatst van de Eredivisie. Dat heeft hij verteld tijdens een bijeenkomst op het trainingscomplex van de club op Papendal, zo bevestigt een woordvoerder.

Vitesse kan de banden met de Russische eigenaar Valeri Oyf eindelijk beëindigen als de aandelen kunnen worden ondergebracht in de stichting Vitesse voor Altijd. Een afscheid van de Rus is een belangrijke eis van de onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB. Want met Oyf als eigenaar wil ING de rekening van Vitesse opheffen en kan een accountantskantoor de jaarrekening van de club niet goedkeuren.

Of Vitesse door dit reddingsplan weer welkom is bij BDO en de ING, is nog niet duidelijk. Beide organisaties hebben niet gereageerd op de recente ontwikkeling.

Vitesse wil al langer van Oyf af maar de overdracht van de aandelen naar een stichting werd gedwarsboomd door Parry, die nog ruim 14 miljoen euro te goed heeft van de vereniging uit de hoofdstad van Gelderland.

“Er is een doorbraak in de gesprekken”, zei Reijntjes op Papendal. “We verwachten er heel snel iets over naar buiten te kunnen brengen. We zijn er nog niet, maar het gaat de goede kant op. We zijn het redelijk eens over de voorwaarden, maar het moet nog helemaal vastgelegd worden.”

Vitesse kampt met een schuld van zo’n 19 miljoen euro en moet de licentiecommissie voor 17 mei overtuigen dat het voldoende geld heeft om volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie uit te komen. De club kreeg al 18 strafpunten van de licentiecommissie opgelegd en is daardoor gedegradeerd.

Vitesse is al lange tijd in onderhandeling met Parry, de Amerikaan die de club niet mag overnemen van de KNVB, maar dus nog wel ruim 14 miljoen euro heeft uitstaan bij de Arnhemmers. Een crowdfundingsactie van Vitesse heeft al ruim 1 miljoen euro opgeleverd. (ANP)

Gerelateerde artikelen