Visma koopt Belgische start-up via dochter Yuki

Yuki wil zo toegang tot het Peppol-netwerk dat in 2026 verplicht is in België.

Boekhoudautomatiseerder Yuki neemt Lucy over, een specialist in het verzenden en ontvangen van e-facturen. Yuki denkt dat deze stap haar helpt om de financiële administraties van bedrijven nog meer te vereenvoudigen.

Met de deal hoopt Yuki beter te kunnen aansluiten op het Peppol-netwerk, een initiatief van de Europese Commissie. Het Peppol-netwerk zorgt voor veilige en efficiënte verzending van elektronische documenten, zoals facturen. Dit moet leiden tot snellere transacties, minder fouten en lagere administratieve kosten. In België  wordt het gebruik van Peppol verplicht in 2026.

Lucy is opgericht in november vorig jaar door de Belgische tech-ondernemer Philippe Kimpe. Op LinkedIn noemt hij de overname van zijn bedrijfje “goed nieuws”. Koper Yuki is onderdeel van het Noorse tech-bedrijf Visma, dat regelmatig een overname doet in Europa, ook in Nederland en België.

Het is al de tweede overname in korte tijd door Visma van een boekhoudkundige onderneming. Eind mei werd het Amerikaanse AuditBoard overgenomen, een concurrent van Wolters Kluwer.

Gerelateerde artikelen