Vier onderwijsinstellingen leiden studenten op tot Cloud Accountant

Hogescholen Windesheim, Avans, Hogeschool van Amsterdam en ROC Graafschap College starten in mei met de praktische leergang Cloud Accountant. Laatstejaarsstudenten van de opleiding Accountancy leren tijdens de e-learning de trends, ontwikkelingen en technologiegebruik binnen accountantskantoren en hun klanten. Doel is dat studenten praktische bagage krijgen die aansluit bij de behoeften van accountancykantoren.

Het accountancyvak verandert snel. Technologie neemt steeds meer administratieve taken over. Van accountants wordt verwacht dat ze hun klanten breder adviseren dan puur de administratie. De leergang Cloud Accountant speelt hierop in.

Basis voor advies

Het programma bestaat uit vier e-learnings. Het onderdeel Cloud Accountant gaat in op trends en ontwikkelingen binnen een accountants- en administratiekantoor. Daarnaast zijn er online trainingen die inzoomen op de bedrijfsvoering van klanten in de groothandel, productie en zakelijke dienstverlening. Die geven studenten een basis voor advies richting bedrijven in deze branches.

Technologie centraal

Technologie speelt een centrale rol tijdens de e-learning. Studenten leren met Exact Online te werken en kunnen zo advieskansen ontdekken gericht op de doelgroep. Denk aan advies over voorraadoptimalisatie, cashflow analyses, productieplanning en projectplanning en het definiëren van doelstellingen. Om in aanmerking te komen voor het certificaat Cloud Accountant, moeten studenten minimaal 75% van het totaal aantal punten scoren.

“We zijn trots dat al 4 onderwijsinstellingen die e-learning aanbieden aan accountancystudenten”, zegt Ivo Hoogwerf, adviseur Onderwijs bij Exact. “Studenten leren hoe ze de vragen van klanten al kunnen beantwoorden voordat die zijn gesteld. Dit kunnen ze doordat ze leren naar welke data ze moeten kijken en hoe deze te interpreteren. Zo leren ze tijdens hun studie al hoe ze van toegevoegde waarde kunnen zijn voor klanten. Het voordeel voor accountants- en administratiekantoren is dat ze gecertificeerde starters rechtstreeks uit de schoolbanken kunnen werven.”

Mark Paur, Hoofdfasecoördinator Accountancy bij Hogeschool van Amsterdam: “We willen dat de kennis en vaardigheden van de studenten goed aansluiten bij de verwachtingen van accountantskantoren. De e-learning die we nu kunnen inzetten bevat stevige verdieping in zowel de dagelijkse praktijk als de ondersteunende technologie. We zijn blij dat Exact en accountantskantoren onze studenten hierbij willen helpen.”

Exact stelt de e-learning Cloud Accountant kosteloos ter beschikking aan hogescholen, universiteiten en ROC’s. Meer weten? Neem contact op met Ivo Hoogwerf: ivo.hoogwerf@exact.com.

 

(Exact)

Gerelateerde artikelen