Verzuimmeldingen mkb rijzen de pan uit

Ook dit jaar zal de hoge werkdruk menige werkgever parten spelen.

Het aantal verzuimmeldingen in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf is vorig jaar sterk gestegen. Volgens cijfers van verzekeraar Interpolis gaat het om een toename van 39 procent vergeleken met 2021. Volgens Interpolis komt dat door corona, griep en het nijpende personeelstekort waardoor de werkdruk bij andere werknemers toeneemt.

Langdurige uitval is toegenomen zowel ten opzichte van 2021 als de jaren voor de coronapandemie. Interpolis stelt dat een kwart van de mkb-ondernemers zich zorgen maakt over de gezondheid van personeel. Interpolis verwacht dat de hoge werkdruk van werknemers ook dit jaar belangrijk onderwerp zal zijn. 

"We blijven de zorgen van mkb’ers over het hebben en houden van voldoende personeel door het jaar heen terugzien. Als een organisatie kampt met te weinig personeel zorgt dit voor extra werkdruk bij de huidige werknemers. Hierdoor vallen op den duur werknemers uit, wat vervolgens de werkdruk bij andere werknemers nog meer opvoert", zegt René Voets, directeur Bedrijven van Interpolis, in een toelichting.

(ANP)

Gerelateerde artikelen