Verruimde btw-vrijstelling ziekenhuizen later ingevoerd

De in het Belastingplan 2015 voorgestelde verruiming van de btw-vrijstelling voor ziekenhuizen en andere verpleeg- en verzorgingsinstellingen wordt niet per 1 januari 2015 ingevoerd.
In het Belastingplan 2015  is voorgesteld om de voorwaarde dat geen winst wordt beoogd voor de vrijstelling voor verpleging en verzorging, te laten vervallen. Inwerkingtreding hiervan is afhankelijk van inwerkingtreding van het bij de Eerste Kamer aanhangige wetsvoorstel Wet vergroten investeringsmogelijkheden in medisch-specialistische zorg (33168).
De behandeling van dat laatste wetsvoorstel is op 9 december 2014 op verzoek van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aangehouden. De minister wil eerst aan de Raad van State advies vragen over de implicaties van een door de Tweede Kamer aangenomen amendement bij artikel 18 van de Wet toelating zorginstellingen.

___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
Gerelateerde artikelen