Verplichte CO2-registratie voor bedrijven komt dichterbij

Verreden kilometers van werknemers moeten vanaf 1 juli worden ingeleverd.

Werkgevers zijn verplicht om vanaf 1 juli 2024 alle kilometers die medewerkers afleggen voor zakelijk en woon-werkverkeer aan te leveren in een ‘CO2-registratie’ bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Uiterlijk op 1 juli 2025 moeten bedrijven deze gegevens ook daadwerkelijk rapporteren in het online platform van de RVO. 

Deze verplichting geldt voor bedrijven met meer dan honderd werknemers. In de registratie moet worden aangegeven of het om zakelijk of woon-werkverkeer gaat. Daarnaast moeten ook het type vervoersmiddel en het soort brandstof worden vermeld. Na het indienen van de gegevens krijgt een bedrijf een rapportage met daarin een overzicht van de CO2-uitstoot van de werknemers.

Het is al sinds januari mogelijk om de mobiliteitscijfers bij de RVO aan te leveren. De benodigde cijfers over 2024 moeten uiterlijk op 1 juli 2025 zijn ingediend. 

Om werkgevers te helpen met het goed invoeren van de juiste gegevens heeft de RVO een handleiding gemaakt. Werkgevers kunnen hierin meer lezen over de verplichte registratie. 

Meer over de gegevensverzameling werkgebonden personenmobiliteit 

 

Gerelateerde artikelen