Verkiezing KPMG-bestuur Emiraten moet over

Roddel en angst regeren bij het kantoor in het Midden-Oosten.

De baas van KPMG in de Verenigde Arabische Emiraten heeft medewerkers verteld dat de verkiezing voor zijn functie opnieuw moet. Er wordt een advocatenkantoor ingehuurd om te zorgen dat er dit keer op acceptabele wijze een nieuw bestuur komt.

De aankondiging volgt na onrust onder de partners van KPMG Lower Gulf, dat actief is in de Verenigde Arabische Emiraten en Oman. Het rommelt bij het kantoor sinds de zwager van bestuursvoorzitter Nader Haffer opeens werd gepromoveerd zonder duidelijke reden. Twee senior partners die hun bezorgdheid over de kwestie uitten, werden het bedrijf uitgewerkt.

De rel kreeg onverkwikkelijke trekjes toen bestuursvoorzitter Haffar en zijn zwager Talal Cheikh Elard door werknemers zijn beschuldigd van onbetamelijk gedrag, zoals schreeuwen tegen het personeel, rammen met de vuist op tafel en het wegstormen uit vergaderingen.

Huidige en voormalige partners waren ook bezorgd omdat de zittingstermijn van bestuursvoorzitter Haffars opeens met vijf jaar werd verlengd na een stemming onder partners. Maar veel partners wisten van niets en Haffar werd geen strobreed in de weg gelegd. Partners zeiden bang te zijn voor vergelding als ze tegenstribbelden.

KPMG Lower Gulf heeft in een verklaring aan de Financial Times laten weten dat het een internationaal advocatenkantoor heeft ingehuurd om de samenstelling van het bestuur te herzien. "Ons bestuur en onze waarden zijn een cruciaal onderdeel van wie we zijn, en we nemen alle vragen over hun striktheid uiterst serieus", aldus de verklaring.

Er komt een nieuwe bestuursverkiezing en dan is Haffar ook weer van de partij. Volgens de Financial Times hebben de partners niet al te veel vertrouwen in een goede afloop.

 

Gerelateerde artikelen