Verkeerde Serviceberichten Aanslag Vpb voor 2016 en 2017

De Belastingdienst meldt dat fiscaal intermediairs die Serviceberichten Aanslag (SBA's) voor de vennootschapsbelasting (Vpb) voor hun klanten krijgen, er rekening mee moeten houden dat er bij de SBA's voor 2016 en 2017 iets fout gaat.

“Heeft uw klant een voorlopige aanslag voor 2016 of 2017 gekregen? Dan is de bijbehorende SBA die u krijgt, een SBA voor een definitieve aanslag,” aldus de Belastingdienst. 

De fout komt door een aanpassing in de codes van de berichtsoort. De oude code voor de voorlopige aanslag is in de aangepaste tabel de code voor de definitieve aanslag geworden. En de oude code voor de definitieve aanslag is nu de code voor de navordering.

Door een fout van de fiscus zijn deze aangepaste codes niet opgenomen in de gegevensspecificatie voor de Vpb. Daardoor zijn ze niet verwerkt in de software van het fiscale intermediair.

De Belastingdienst zegt op zoek te zijn naar een oplossing. “Haalt uw software de SBA's niet automatisch op? Dan raden wij u aan de SBA's voor de Vpb 2016 en 2017 tot nader bericht niet zelf op te halen. Krijgt u de SBA's wel automatisch? Wacht dan nader bericht van ons af.”

Gerelateerde artikelen