Verenigde staten hebben op twee na hoogste Corporate Tax tarieven!

De VS hebben niet alleen de hoogste corporate tax van alle OESO-landen – volgens de Tax Foundation is die belasting voor bedrijven aldaar de op twee na hoogste ter wereld.
De Tax Foundation is een ‘non-partisan tax policy think tank’ in de VS. In een artikel dat op 1 oktober verscheen stelt deze denktank vast, dat  de ‘top marginal corporate tax rate’van de USA met 39 procent (federal tax rate van of 35% plus de gemiddelde state-tax) gelijk is aan die van Puerto Rico, en alleen hoger is in Tsjaad (40%) en in de Arabische Emiraten (55%, maar alleen voor banken en oliemaatschappijen).
 
Een van de ‘voordelen’ van de status quo die het Amerikaanse Congres al ruziënd in stand houdt is dat die belastingtarieven al een jaar of tien ongewijzigd zijn gebleven, ondanks vele pogingen om een meer concurrerend corporate tax tarief in te voeren. Volgens de Tax Foundation is het tarief van de VS nu 16% hoger dan het wereldwijd gemiddelde van 22,8%, aangepast naar BNP 29,8%.
 
Europa kent de laagste tarieven van de wereld, met gemiddeld 18,7% (26,1%). Negen Europese landen heffen niet meer dan 10%; Frankrijk is de uitschieter met 34,4%. Het gemiddelde tarief in Afrika is 28,77%.
 
Gerelateerde artikelen