VEB: schikking inzake Landis met voormalig bestuurders en accountant

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en de Stichting VEB-Actie Landis hebben schikkingen getroffen met de voormalige bestuurders en commissarissen van Landis en met EY, de accountant van Landis.

Dit meldt de VEB vandaag. “De schikkingen zien op de schade die de VEB-leden hebben geleden als aandeelhouder van Landis over de periode van 9 maart 2000 (publicatie van de misleidende jaarrekening over 1999) tot en met 10 april 2002 (het defungeren van de betrokken bestuurders en commissarissen),” aldus VEB.

Er is in totaal een bedrag van ruim 4,5 miljoen euro beschikbaar aan compensatie voor de deelnemers. De deelnemersvergadering van de Stichting VEB-Actie Landis dient nog haar goedkeuring aan de gesloten schikkingen te geven. Na goedkeuring zal het gehele proces van afwikkeling circa een jaar in beslag nemen.

Landis ging in 2002 ten onder. Bestuurders en de accountant hadden volgens de VEB beleggers onvoldoende geïnformeerd over de slechte financiële situatie van het bedrijf. De rechtbank in Amsterdam bepaalde vorig jaar dat zij daarvoor een schadevergoeding moeten betalen.

Gerelateerde artikelen