Value8: verplicht om boekhoudregels IFRS toe te passen

‎De journalist die een kritisch stuk schreef over de boekhouding van Value8 was niet op de hoogte van de verplichting van het bedrijf om de boekhoudregels van IFRS toe te passen. Dat schrijft Value8-topman Peter Paul de Vries woensdag in een uitgebreide reactie op het artikel.

De Vries zegt inmiddels met onafhankelijk journalist Roel Gooskens te hebben gesproken over het stuk dat op nieuwssite Follow The Money is gepubliceerd. Daarin zou Gooskens verder hebben gezegd geen oordeel over de waardering uit te hebben willen spreken, omdat hij daarvoor niet genoeg informatie had. Gooskens was woensdag niet direct bereikbaar voor een reactie.

Value8 kreeg sinds het kritische stuk rake klappen op de beurs. Gooskens schreef onder meer dat Value8 een verkeerd beeld schetst van de winst. Hij wees op de stijgende boekwaarde van beleggingen van het bedrijf die bij de winst zouden worden opgeteld. Volgens De Vries moest dat juist volgens de IFRS-regels.

De Vries erkende wel dat Value8 tekortschoot op het vlak van relatiebeheer met investeerders. ‘Kennelijk hebben wij onvoldoende geïnvesteerd in investor relations om de impact van een dergelijk artikel te beperken.’ De vooruitzichten voor Value8 zijn volgens De Vries ‘onverminderd positief’. Het bedrijf zou er duidelijk beter voor staan dan een jaar geleden.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen