Valse e-mail met afzender CJIB – Belastingzaken in omloop

De Belastingdienst waarschuwt dat er weer een valse e-mail in omloop is, dit keer met CJIB – Belastingzaken als afzender.

“Open deze e-mail niet, maar verwijder hem meteen,” aldus de fiscus.

De valse e-mail bevat de volgende tekst:

Van: CJIB – Belastingzaken [mailto:belastingdienst@cjib-hulp.nl]
Verzonden: donderdag 5 mei 2016 10:37
Aan: [ontvanger]
Onderwerp: Opgelegde administratieve sanctie [ontvanger]
Geachte [ontvanger],

Bij controle van onze administratie hebben wij geconstateerd dat er een betalingsachterstand is ontstaan van uw belastingaangifte 2015. Wij hebben geprobeerd om het openstaande bedrag te incasseren, helaas is dit niet gelukt op het rekeningnummer dat bij ons bekend staat. Het huidige openstaande saldo bedraagt 498,11 euro. U ontvangt ook een schriftelijke herinnering die vandaag per post is verstuurd.

Wij willen u erop wijzen dat, bij het uitblijven van de betaling wij extra kosten in rekening zullen brengen. U loopt verder het risico dat wij voor het verdere aanmaningstraject volgens de “Wet Incasso Kosten” 15% over het door u verschuldigde bedrag met een minimum van 100 euro aan kosten in rekening zullen brengen, alsook de kosten voor de gerechtsdeurwaarder. Betaal uw rekening gelden op tijd en voorkom extra kosten.

Thans verzoeken wij u vriendelijk om contact met ons op te nemen via onze website www.cjib-hulp.nl en dan rechts onderin op ‘Chat met ons’ te klikken, een medewerker zal u dan direct te woord staan en u de gegevens voor de betaling geven.

Wanneer u de som niet voor morgen 17:00 voldoet zien wij ons genoodzaakt om beslag te laten leggen op uw roerende goederen door onze gerechtsdeurwaarder.

Wij hopen echter dat u voor een tijdige betaling zorgt en wij verdere incassomaatregelen achterwege kunnen laten.

Hoogachtend,
Dhr. Mr. P. Walraven
CJIB afdeling Belastingzaken

Gerelateerde artikelen