Unit4 Business World nieuwe financiële projectsysteem voor NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft besloten om Unit4 Business World te implementeren ter ondersteuning van de financiële en projectenadministratie. Unit4 kwam als winnaar naar voren uit de Europese aanbesteding voor een nieuw financieel en projectsysteem.

De NWO heeft tot taak het wetenschappelijke onderzoek in Nederland te bevorderen. Jaarlijks verdeelt de organisatie zo’n 650 miljoen euro over 5.800 wetenschappelijke projecten. Het geld is afkomstig van verschillende financiers die in toenemende mate verantwoordingsinformatie eisen over de besteding van hun gelden. De systemen voor de financiële en de projectadministratie waarmee NWO nu werkt, zijn niet ingericht om mee te kunnen met deze toenemende administratieve complexiteit.

Na een zorgvuldig beoordelingstraject op basis van best value procurement, heeft NWO gekozen voor Unit4 Business World. Unit4 liet tijdens demo’s als beste zien hoe zijn ERP-oplossing NWO kan ondersteunen bij haar doelstellingen en de veranderingen waar de subsidieverstrekker mee te maken krijgt. Het ERP-systeem van Unit4 is zo ontworpen dat organisaties zelfstandig en tegen lage kosten aanpassingen kunnen doen in het systeem. Deze flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid van de software is een belangrijke motivatie van NWO voor de keuze van Unit4 Business World.

Roel Caers, Executive Director Unit4 Business Software: "Onderwijs- en onderzoeksinstellingen hebben met grote regelmaat met veranderingen te maken. Zo opereren ze steeds vaker internationaal en er is sprake van toenemende concurrentie voor de financiering van onderzoek. Unit4 biedt hiervoor een organisatiebrede oplossing die speciaal is ontwikkeld om met verandering om te kunnen gaan. Business World is bewezen blijvend aanpasbaar en daardoor een uitstekend instrument voor onderzoeksinstellingen die een correcte administratie, blijvend actuele stuurinformatie en verantwoording nastreven. We zijn erg trots dat Unit4 Business World bij NWO als beste uit de Europese aanbesteding kwam."

 

Gerelateerde artikelen