UK-partners EY voelen overschot aan partners in hun portemonnee

De winst per partner gaat met 40.000 pond per jaar naar beneden.

De betalingen voor Britse partners van EY vallen bijna een halve ton lager uit. Ze moeten genoegen nemen met gemiddeld driekwart miljoen per partner (761.000 pond). Dat is het gevolg van het groeiend aantal partners bij de Britse tak van EY. Het aantal partners steeg in het afgelopen boekjaar met tien procent, tot 932. Dat is een vijfde meer dan in 2021.

Die voelen ook de stijgende kosten van het bedrijf in hun portemonnee. Dit ondanks de flink toegenomen omzet van EY in Groot-Brittannië, die in het afgelopen boekjaar steeg met zestien procent tot 3,76 miljard pond. Daarmee heeft EY het tumult van de mislukte splitsing van het bedrijf goed doorstaan. 

Maar de winst steeg aanmerkelijk minder hard: 3,9 procent tot 659 miljoen pond. De winst per partner zakte van 803.000 naar 761.000 pond. Partners van Deloitte en PwC verdienen meer. Die van Deloitte strijken dit jaar ruim een miljoen pond per partner op en die van PwC ruim negen ton. 

Alleen de partners van KPMG in het Verenigd Koninkrijk boeren slechter. Zij moeten genoegen nemen met een winstdeling van 717.000 pond. KPMG heeft het mes gezet in het aantal partners, om zo de winstdeling per partner te verhogen.

De hogere kosten voor EY komt mede door het toegenomen personeelsbestand. Er werken nu 21.000 mensen voor de Britse tak van het bedrijf, 2000 meer dan een jaar geleden. Dit ondanks de ontslagen die EY hier en daar doorvoert in de organisatie.

EY heeft 72 miljoen pond uitgetrokken voor de hogere salariskosten. Die komen bovenop de 106 miljoen pond, die EY een jaar ervoor had uitgetrokken om de salarissen op te vijzelen.
 

Gerelateerde artikelen