UK haalt vorig jaar £1,1 miljard extra binnen door transfer pricing constructies aan te vechten

Het VK heeft £1,137 miljard extra belasting geïnd door multinationals te dwingen transferpricing-trucs terug te draaien, zo meldt hare majesteits belastingdienst.
De Britse overheid wist vorig jaar twee maal zoveel extra inkomsten te genereren door verrekenprijzentrucs aan te vechten als het jaar daarvoor.  
 
Volgens het ministerie van Financiën het resultaat van de activiteiten van een team, gespecialiseerd in het identificeren van onbehoorlijke boekhoudpraktijken rond transfer pricing. Sinds het team werd opgericht in 2008 wist het al bijna 6 miljard pond gemiste belastingen te innen, zo blijkt uit de statistieken die zojuist openbaar gemaakt werden.
 
Volgens HMRC heeft het in 2013-2014 29 APA’s getekend, advance pricing agreements. Een advance pricing agreement (APA) is “een afspraak vooraf over de vaststelling van een zakelijke beloning of een methode voor de vaststelling van een dergelijke beloning voor grensoverschrijdende transacties (goederen en dienstverlening) tussen gelieerde lichamen of tussen onderdelen van eenzelfde lichaam.”
 
Gerelateerde artikelen