Twee nieuwe subsidies voor piekbelasters in de veehouderij

Geld voor veehouders die hun bedrijf willen verhuizen naar een veilig gebied.

Vanaf vandaag zijn twee nieuwe subsidieregelingen gelanceerd binnen de aanpak van de zogeheten piekbelasters in de veehouderij. Nieuw zijn de Subsidie voor investeringen in verduurzaming voor veehouderijlocaties met piekbelasting (Sbv) en de Landelijke verplaatsingsregeling veehouderijen met piekbelasting (Lvvp).

Daarnaast heeft de Europese Commissie de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) voor kleinere sectoren goedgekeurd. We verwachten dat die regeling eind september bekendgemaakt wordt.

Sbv-subsidie

Met de investeringssubsidie Sbv ontvangen veehouders u een vergoeding om te investeren in  bewezen technieken die zorgen voor minder stikstofneerslag. De regeling is alleen bedoeld voor melkveehouders, varkensboeren en/of boeren die vleeskalveren houdten

Lvvp-subsidie

De verplaatsingsregeling Lvvp is een subsidie voor veehouder die hun bedrijf vrijwillig verplaatsen naar een gebied  waar ook in de toekomst ruimte is voor landbouw. Dit kan in Nederland zijn of in een ander land binnen de Europese Unie. Op de nieuwe locatie mogen de veehouders dezelfde activiteiten ontplooien.  Ook kunnen veehouders eerst subsidie aanvragen voor onderzoek naar de haalbaarheid van de verplaatsing.

Een volledig overzicht van de regelingen binnen de aanpak piekbelasting is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Uitkoopregeling lokt honderden boeren

Gerelateerde artikelen