Tussenbalans kwaliteitsverbetertrajecten SRA-leden met niet-OOB-vergunning

Het aantal SRA-leden dat in het kader van het kwaliteitsprogramma 'Samen Beter' in categorie 1 scoort is gestegen van 30% tijdens de nulmeting naar 43% op dit moment.

Dit meldt SRA in een nieuwsbericht over de stand van zaken met betrekking tot de kwaliteitsverbetertrajecten bij SRA-leden met een niet-OOB-vergunning.

Na anderhalf jaar ‘Samen Beter’ maakt het SRA-bestuur voorzichtig de eerste balans op. De nulmeting onder deze SRA-kantoren leverde een beeld op dat 30% van de kantoren in categorie 1 scoorde, 40% in categorie 2, 26% in categorie 3 en 4% in categorie 4 volgens de AFM-methodiek.

Na de nulmeting volgde toetsing van de opvolging van de verbeterplannen die de SRA-kantoren met een score van categorie 2 t/m 4 verplicht moesten indienen. De eerste focus werd daarbij gelegd op de kantoren met een score categorie 4 en 3. Van de categorie 4-leden hebben twee kantoren het lidmaatschap opgezegd, één kantoor heeft de vergunning ingeleverd, twee kantoren hebben het resultaat verbeterd en twee kantoren moeten nog worden opgevolgd. Van de categorie 3-leden heeft 62% haar score ten opzichte van de nulmeting verbeterd. 12 kantoren moeten nog worden bezocht. Van de categorie 2-kantoren moet nog 60% worden opgevolgd.

Met de geconstateerde verbeteringen onder de kantoren die zijn opgevolgd, steeg het aantal SRA-leden met een categorie 1-score naar 43%. Van de opgevolgde kantoren heeft 68% zich verbeterd ten opzichte van de nulmeting, 29% scoorde dezelfde categorie, terwijl 3% een slechter resultaat laat zien (van categorie 2 naar 3). Daarbij is in acht genomen dat op dit moment (begin augustus 2016) vijf SRA-leden de Wta-vergunning niet-OOB hebben opgezegd, twee kantoren zijn gefuseerd en drie kantoren het SRA-lidmaatschap hebben opgezegd.

Gerelateerde artikelen