Top 3 ontwikkelingen die financiële prestaties van accountancykantoren beïnvloeden

43 procent van de kantoren is dit jaar meer tijd kwijt aan het verbeteren van hun financiële resultaten.

Bijna alle accountants- en administratiekantoren ervaren dat de krapte op de arbeidsmarkt een rem zet op hun kansen om te groeien. Welke acties ondernemen kantoren om hiermee om te gaan? Deze en andere ontwikkelingen worden momenteel onderzocht door Simplicate. De resultaten verschijnen binnenkort in het 2023 Accountancy Industry Report.

 
2023 Accountancy Industry Rapport (door Simplicate)

Grootschalig onderzoek in accountancybranche
Het onderzoek van Simplicate, aanbieder van CRM- & Projectmanagement software, richt zich op de ontwikkelingen in de markt die impact hebben op de financiële bedrijfsvoering van kantoren in de accountancybranche. Daarvoor hebben meer dan 100 partners, eigenaren en relatiebeheerders van toonaangevende kantoren meegedaan aan een enquête. Daaruit blijkt dat krapte op de arbeidsmarkt, de inflatie en veranderende klantbehoeftes de grootste impact maken op de bedrijfsvoering van kantoren. 43 procent van de kantoren is dit jaar meer bezig met het verbeteren van hun financiële resultaten dan het jaar daar voor.

Tips om financiële positie te versterken
Uniek aan dit onderzoek is dat het ook inzicht geeft aan de manieren waarop accountants- en administratiekantoren omgaan met deze veranderingen. Want ondanks dat bijna geen enkel kantoor zich zorgen maakt om hun financiële prestaties, onderneemt bijna de helft van de kantoren nu acties om hun financiële positie te verbeteren. Zo zoeken ze actief naar personeel, bezuinigen ze op kosten en zoeken ze methodes om efficiënter te werken.

Het rapport wordt gepubliceerd op 20 juni tijdens de Accountancy Expo en is vanaf dat moment gratis te downloaden voor alle bezoekers.

[avg-advertorial slug=”laatste-kans-schrijf-je-in-voor-accountancy-expo-op-20-juni-2023″]


Auteur: Gerard Loode, oprichter en co-CEO van Simplicate, combineert zijn accountancyachtergrond met bedrijfskundige inzichten. Simplicate is een CRM-& Projectmanagement software die speciaal is ontwikkeld om de bedrijfsvoering van zakelijk dienstverleners te optimaliseren. Vanaf het allereerste klantcontact tot aan de factuur.

 
 

Gerelateerde artikelen