Toezichthouder erkent Bitcoin(derivaten) als een Commodity

Uit het feit dat de Amerikaanse CFTC maatregelen nam tegen een bitcoin-beurs, mogen we concluderen dat het verhandelen van cryptovaluta-derivaten voortaan beschouwd wordt als ‘normaal’ en onderhevig aan de wet- en regelgeving.
De U.S Commodity Futures Trading Commission heeft voor de eerste keer een Bitcoin-beurs veroordeeld voor het ongeautoriseerd opereren als een trading platform – daarmee impliciet erkennend dat bitcoins een normale ‘commodity’ zijn geworden. 
 
De Coinflip-beurs begon in maart 2014 de handel in bitcoin-futures en opties te faciliteren via het platform Derivabit. Volgens de CFTC diende Derivabit te voldoen aan alle eisen van de Commodity Exchange Act, omdat de toezichthouder er van uitging dat “Bitcoin and other virtual currencies are properly defined as commodities.”
 
“Er moge met enorm veel enthousiasme gereageerd worden op bitcoin en andere cryptovaluta, het feit dat het hier gaat om innovatieve en disruptieve ontwikkelingen betekent niet dat de sector zich niet gewoon aan de desbetreffende wetten hoeft te houden", aldus Aitan Goelman, CFTC’s director of enforcement. 
Coinflip heeft inmiddels de facilitering van illegale bitcoin-transacties gestaakt .
 
Gerelateerde artikelen