Tjalling Tiemstra RA en Arjen Dorland commissaris bij ABN AMRO

ABN AMRO wil Tjalling Tiemstra RA en Arjen Dorland benoemen tot leden van de raad van commissarissen. Ze worden voorgedragen tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering op 18 mei. Tjalling Tiemstra is de beoogde opvolger van Hans de Haan, die in mei volgens schema aftreedt. Tiemstra neemt ook de rol van voorzitter van de audit commissie over van De Haan.

Tjalling Tiemstra studeerde Bedrijfseconomie in Groningen en Accountancy in Rotterdam. Tiemstra begon zijn loopbaan in 1979 bij Unilever. Voor Unilever werkte hij in Engeland, Mexico, Polen en Duitsland. Daarna was hij CFO bij Hollandsche Beton Group N.V. en bij Hagemeyer N.V. Tevens beschikt hij over de nodige relevante ervaring op het terrein van toezicht. Zo was hij lid van de Raad van Toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en de Commissie Financiële Verslaggeving & Accountancy van de AFM. Op dit moment bekleedt Tiemstra enkele commissariaten en treedt hij tevens op als plaatsvervangend deskundig lid van de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam.

Arjen Dorland studeerde Scheikunde in Utrecht en haalde zijn Master of Business Administration aan de Henley/Brunel University in Londen. Hij heeft meer dan 35 jaar ervaring in leidinggevende posities op het gebied van IT en digitale innovatie grotendeels bij Royal Dutch Shell. Dorland is o.a. lid van de Raad van Commissarissen bij Robeco. In 2009 werd hij uitgeroepen tot ‘CIO van het jaar’ in Nederland. 

Gerelateerde artikelen