The Great Accounting Challenge: KPMG’s 2016 Accounting Change Survey

Hoe staat het met de implementatie van de nieuwe standaarden voor Revenue Recognition en Leases?
KPMG ondervroeg CFO’s van 140 ondernemingen uit allerlei sectoren om een beeld te krijgen van hoe deze ‘accounting executives’ omgaan met de problematiek rond het imp[lementeren van de nieuwe standaards voor revenu recognition en lease-contracten. 
 
Uit de resultaten blijkt dat de meeste bedrijven achterlopen wat betreft de implementatie van de Revenu Recognition standaard. Redenen die daarvoor aangevoerd worden zijn: te druk met de gewone dagelijkse verantwoordelijkheden, te weinig mankracht en te weinig financiële armslag. Slechts 7% van de deelnemers zegt klaar te zijn met evalueren van de impact en en bezig met de feitelijke implementatie.
 
En hoewel de deadline nog twee jaar verder ligt, waarschuwt KPMG dat haast geboden is met de voorbereidingen voor de nieuwe lease-standaard. Nog maar een klein percentage van de bedrijven is zelfs maar begonnen met een inventarisatie van de leasecontracten; daarbij is een forse hinderpaal dat deze contracten nergens centraal geadministreerd blijken te zijn. 
 
Het KPMG-rapport The Great Accounting Challenge is te downloaden via complianceweek.com.
Gerelateerde artikelen