Thalys-held is voormalig accountant Deloitte

Eén van de vier mannen die vrijdag een aanslag verijdelden in een Thalys van Amsterdam naar Parijs, blijkt een voormalig accountant en consulting partner van Deloitte te zijn. Het gaat hier om Chris Norman, die de afgelopen dagen in de media te boek stond als een ‘Britse zakenreiziger’.

De mannen wisten vrijdag de 26-jarige Marokkaan Ayoub El Kahzzani die in de Thalys een aanslag wilde plegen, te overmeesteren terwijl hij al had geschoten en nog met het geweer in zijn handen stond.
De website Economia meldt dat Chris Norman jarenlang aan Deloitte verbonden was als IT-audit en consulting partner.  ‘Norman qualified as an accountant at London Polytechnic and left Deloitte after 13 years to set up his own business in 2012 as an IT consultant to firms in Africa,’ aldus de site.

De vier mannen die de aanslag verijdelden hebben maandagochtend de hoogste onderscheiding in Frankrijk gekregen. Ze kregen de Légion d’Honneur (Legioen van Eer) uit handen van de Franse president François Hollande. Hollande prees de mannen voor hun heldhaftige optreden en de moed die ze hebben getoond om levens te redden. ‘Ze zijn een voorbeeld van wat er gedaan moet worden onder bijzondere omstandigheden’, aldus de president.

Bij de ceremonie was ook de Belgische premier Charles Michel aanwezig. Michel was ‘onder de indruk’ van de acties van de vier. ‘Als zij niet zo doortastend waren opgetreden, was er een bloedbad geweest’, zei Michel maandag na afloop van de uitreiking in Parijs.

Ook België zal het viertal eren met een eremedaille. De vier zullen die binnenkort uitgereikt krijgen door de ambassadeurs van hun thuisland.

Gerelateerde artikelen