Terechte bijtelling privégebruik bij ondeugdelijke rittenadministratie

De Inspecteur heeft terecht een bijtelling voor privégebruik auto in aanmerking genomen, zo heeft Gerechtshof Den Bosch geoordeeld. Een werknemer heeft met de door hem overgelegde rittenadministraties niet doen blijken dat de hem ter beschikking gestelde auto niet voor meer dan 500 kilometer voor privédoeleinden is gebruikt. De achteraf opgemaakte rittenadministraties bevatten diverse onvolkomenheden.

De werkgever van X heeft aan hem een Audi A6 met een cataloguswaarde van € 48.385 ter beschikking gesteld. X heeft in zijn aangifte IB/PVV 2011 geen inkomen in verband met het privégebruik van de Audi opgenomen. De Inspecteur heeft bij de aanslagregeling het inkomen uit werk en woning onder andere gecorrigeerd met € 12.096 (25% van de cataloguswaarde van € 48.385) wegens privégebruik.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft het hiertegen door X ingestelde beroep ongegrond verklaard en dit oordeel wordt in hoger beroep door Hof Den Bosch bevestigd.

X heeft met de door hem overgelegde rittenadministraties niet doen blijken dat de hem ter beschikking gestelde Audi in het kalenderjaar 2011 niet voor meer dan 500 kilometer voor privédoeleinden is gebruikt. De achteraf opgemaakte rittenadministraties bevatten diverse onvolkomenheden. Dat X in privé een gelijkwaardige auto bezit is evenmin voldoende om aan de – zware – op hem rustende bewijslast te voldoen. Het hoger beroep van X wordt ongegrond verklaard.

 

(Bron: Fiscanet)

Gerelateerde artikelen