Tanken aan de pomp gaat opnieuw goedkoper worden

Oliekartel OPEC+ gaat de productie van olie eindelijk opvoeren.

De olieprijzen zijn wereldwijd verder omlaag, wat opnieuw kan leiden tot lagere prijzen voor brandstof. De olieprijzen worden gedrukt door plannen van oliekartel OPEC+ om de productie weer geleidelijk te gaan verhogen vanaf oktober. De productie gaat dan met 180.000 vaten per dag omhoog.

  • Tanken aan de pomp wordt opnieuw goedkoper
  • Dit omdat olieproducerende landen meer olie gaan oppompen
  • Toch neemt de vraag naar olie niet echt toe
  • Want grootgebruiker China blijft kwakkelen en heeft minder olie nodig

Ook zijn er zorgen over een zwakkere olievraag in China door tegenvallende cijfers over de Chinese industrie. China is ’s werelds grootste olie-importeur. Er spelen al langer zorgen op de oliemarkt over de kwakkelende Chinese economie en olievraag. Ook over de Amerikaanse olievraag is er onzekerheid.

De dalende prijzen zijn ook terug te zien bij pompstations. Volgens consumentencollectief UnitedConsumers is de adviesprijs voor een liter Euro95 nu 2,11 euro. Dat was begin augustus nog 2,17 euro en begin juli 2,21 euro. De adviesprijs voor een liter diesel is nu 1,81 euro, tegen 1,88 euro aan het begin van augustus en 1,93 euro begin juli.

(tekst loopt door onder het blok)

Als toonaangevende bron voor accountantnieuws, strategieën en inzichten in finance en accountancy, helpt accountantweek.nl accountants, controllers en hoger financieel management om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de heldere, korte en makkelijk leesbare nieuwsbrief van Accountantweek voor een overzicht van al het relevante nieuws, alle unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en belangrijkste meningen of volg ons op Linkedin.

Een vat Amerikaanse WTI-olie kost nu meer dan 73 dollar. In april waren hier nog pieken van circa 87 dollar per vat te zien. Brentolie kost nu circa 76 dollar per vat. In april ging het nog om meer dan 90 dollar voor een vat Brentolie.

Als het aan de OPEC+ ligt blijft de brandstofprijs hoog

Gerelateerde artikelen