Subsidie Energiebesparing Eigen Huis populair onder huizenbezitters

De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is populair onder huizenbezitters. RVO.nl heeft extra capaciteit ingezet om de aanvragen te kunnen behandelen en te verwerken.

“We zijn verrast door het aantal aanvragen: ruim 13.000 in 6 maanden”, zegt Constan Custers, adviseur bij RVO.nl. Van de ongeveer 35,7 miljoen die vanaf de start beschikbaar is voor eigenaar-bewoners, is 38 miljoen nu in aanvraag. Tot 31 december 2018 is er in totaal 60 miljoen euro beschikbaar.  Er is voor 16 miljoen euro subsidie verstrekt.

De wettelijke termijn bedraagt 13 weken om een besluit te nemen over een ingediende aanvraag. RVO.nl heeft extra capaciteit ingezet om de aanvragen te verwerken en hoopt zo aanvragers snel duidelijkheid te verschaffen over hun aanvraag. Aanvragers van volledige aanvragen die langer dan verwacht wachten op een beoordeling zijn hier reeds van op de hoogte gesteld.

Aanvragen van eigenaar-bewoners kunnen nog steeds worden ingediend. Naar verwachting is deze subsidie voor eigenaar-bewoners binnen nu en enkele weken op. Wie al een aanvraag heeft ingediend, kan zelf bepalen of hij de maatregelen al uitvoert of eerst wacht op de beschikking van de subsidie.

Gerelateerde artikelen