SRA zoekt accountants en fiscalisten voor Young Board

Vijf accountants en twee fiscalisten van 35- komen vier keer per jaar samen.

Accountantskoepel SRA gaat een eigen Young Board oprichten. De organisatie is daarvoor op zoek naar jonge accountants en fiscalisten die willen meepraten of kandidaat willen zijn. Het initiatief is voor ambitieuze jonge professionals die betrokken willen zijn bij het vormgeven van de toekomst van SRA en de accountancy- en fiscale sector, zo licht de organisatie toe.

  • De splinternieuwe SRA Young Board zal bestaan uit vijf accountants en twee fiscalisten
  • Leden mogen niet ouder zijn dan 35
  • De SRA Young Board geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het SRA-bestuur
  • Vier keer per jaar komen de leden samen

De bedoeling is dat SRA Young Board vier keer per jaar samenkomt om het SRA-bestuur van gevraagd en ongevraagd advies te voorzien. Hiervoor zoekt de organisatie vijf accountants (verdeeld over de mkb- en auditpraktijk) en twee fiscalisten.

De leeftijdsdrempel is 35 jaar. Maar wellicht is ook die leeftijdsdrempel ter discussie, want hoe SRA Young Board er precies uit gaat zien, staat nog open, aldus SRA. De nog te stichten jeugdafdeling wil jonge professionals een kans bieden om direct invloed uit te oefenen op het beleid en de toekomst van SRA en van accountantskantoren voor het MKB.

“Door deel te nemen aan deze board praat je mee over belangrijke kwesties, bijvoorbeeld over de CEA, Wijzigingswet Accountancy, toezicht en duurzaamheid”, zo probeert SRA de jeugd te paaien. “Tegelijkertijd zorgt dit initiatief ervoor dat onze beleidskeuzes getoetst worden aan de inzichten van toekomstige beslissers binnen de kantoren.”

Gerelateerde artikelen