SRA: Sdu Belasting Office (SBO) stopt echt

Onlangs werd bekend dat er van Sdu Belasting Office (SBO) geen nieuwe versie voor het aangiftejaar 2015 wordt uitgebracht. De SRA meldt nu dat Sdu niet wil voldoen aan het verzoek om de aangiftesoftware nog 1 jaar langer te ondersteunen.

‘Sdu ziet zich genoodzaakt vast te houden aan haar beslissing om geen nieuwe versie van het aangiftejaar 2015 uit te brengen en dus om de contracten met klanten per eerst mogelijke datum op te zeggen. Ook de vraag of men bereid is om de database open te stellen voor andere marktpartijen als AFAS, Kluwer KBP en Unit4 lijkt vooralsnog negatief beantwoord. SRA zal de komende weken met betrokken partijen nagaan wat de mogelijkheden zijn,’ aldus SRA.

Verder laat SRA weten blij te zijn met het besluit van Unit4 om de ondersteuning van Unit4 Fiscaal met nog een jaar te verlengen. ‘Het geeft de gebruikers van deze software voldoende rust en tijd om de overstap naar een ander fiscaal pakket -in de meeste gevallen Unit4 Fiscaalgemak, zo is de verwachting- goed voor te bereiden.’

Gerelateerde artikelen