SRA op zoek naar uitmuntende accountants

Elk jaar reikt de organisatie de Jan Zweekhorst Award uit.

Accountantsorganisatie SRA is op zoek naar uitmuntende accountants, fiscalisten, auditteams en accountantskantoren. Zij komen in aanmerking voor de Jan Zweekhorst Award. Het voordragen van kandidaten kan tot eind augustus.

  • Inschrijving Jan Zweekhorst Award geopend
  • Kandidaten kunnen tot eind augustus worden voorgedragen.

De accountancysector kampt momenteel met een aanzienlijk tekort aan accountants, wat een groeiende zorg is voor veel bedrijven. De inzet van kunstmatige intelligentie (AI) wordt steeds meer gezien als een mogelijke oplossing voor dit tekort. AI-systemen kunnen routinematige taken overnemen, zoals data-analyse en het genereren van rapporten, waardoor accountants zich kunnen richten op complexere en strategische taken. Hierdoor kan de efficiëntie binnen kantoren worden verhoogd en de werkdruk worden verminderd, terwijl de vraag naar hooggekwalificeerde professionals blijft bestaan.

[Artikel gaat verder na de volgende advertentie]

Goed adviseren betekent uw cliënten informeren over relevante informatie en evenementen. Attendeer de CFO’s uit uw netwerk daarom op Leadership in Finance Summit 2024. Op 7 november gaan 300 CFO’s, financieel directeuren en corporate controllers met experts in gesprek over hoe AI de rol van finance leaders herdefinieert.

De Jan Zweekhorst Award wordt uitgereikt aan een organisatie, team of persoon die zich praktisch onderscheiden heeft op fiscaal of accountancygebied of in het bredere veld waarin de multidisciplinaire MKB-praktijken opereren. De prijs drie jaar geleden ingesteld na het plotselinge overlijden van SRA-voorzitter Jan Zweekhorst. De award staat voor verbinding, passie, inzet en maatschappelijke betrokkenheid.

Degene die er in september met de prijs vandoor gaat wordt de opvolger van Leo Stevens, emeritus hoogleraar fiscale economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij won de award vorig jaar.

In 2021 was Paul Gorissen de eerste winnaar, landelijk aanspreekpunt Horizontaal toezicht bij Belastingdienst MKB. Een jaar later ging Willem van Wijngaarden aan de haal met de award, oud-voorzitter van SRA en oud-voorzitter van de Reviewcommissie van SRA.

Gerelateerde artikelen