SRA nodigt leden uit om CTA-rapport te bespreken

De Commissie Toekomst Accountancysector heeft op donderdag 30 januari haar eindrapport 'Vertrouwen op controle' gepubliceerd.

Voordat de SRA met een reactie komt, willen zij eerst hun leden en andere belanghebbenden spreken. Daarom organiseert SRA in maart op een aantal locaties, verspreid door het land, bijeenkomsten voor SRA-leden. 

De bijeenkomsten worden gehouden tussen 16.00 – 18:30 uur op:
– 6 maart 2020 Waalre, bij WVDB Adviseurs Accountants
– 9 maart 2020 De Meern, bij SRA
– 18 maart 2020 omgeving Zwolle (nog nader te bepalen)

SRA-leden kunnen zich hier aanmelden. 

Ministerie en andere belanghebbenden
Tegelijkertijd zal SRA spreken met de diverse andere belanghebbenden, zoals het ministerie van Financiën en Kamerleden. In die gesprekken zorgen zij voor de nodige duiding om te komen tot een goede, werkbare vertaalslag voor de SRA-kantoren met een gemengde praktijk.

Doel commissie
De Commissie Toekomst Accountancysector is ingesteld door het ministerie en heeft, kort gezegd, tot doel te onderzoeken hoe de kwaliteit van wettelijke controles door accountants kan worden verbeterd. Dit geldt ook voor de Monitoring Commissie Accountancy (ingesteld door de NBA) die onlangs ook haar eindrapport presenteerde. In dit rapport ‘Spiegel voor de accountancysector’ komt de commissie met haar eindconclusie en dertig aanbevelingen.

Ook gevolgen samenstelpraktijk
Hoewel de CTA aanbevelingen doet voor de controlepraktijk, heeft het rapport ook gevolgen voor de samenstelpraktijk. Denk bijvoorbeeld aan de aanbevelingen van de Commissie ten aanzien van niet-financiële informatie, toezichtstelsel, of de invoering van mogelijke structuurmaatregelen die effecten kunnen hebben op de praktijken van alle SRA-leden.

Reactie aan bestuur
Wij ontvangen graag uw reacties wat betreft de rapporten van de Commissie Toekomst Accountancysector en de Monitoring Commissie Accountancy. U kunt uw reactie ook vooruitlopend op bovengenoemde bijeenkomsten mailen naar bestuur@sra.nl.

Gerelateerde artikelen