SRA: kanttekeningen bij NBA-handreiking 1114 SBR-kredietrapportages

SRA plaatst kanttekeningen bij het NBA consultatiedocument concept gewijzigde NBA-handreiking 1114 SBR-kredietrapportages. Dat laten het SRA-bestuur en SRA-Bureau Vaktechniek weten in een brief aan de NBA.

In de brief stelt SRA onder meer dat het op dit moment niet duidelijk is of de kredietrapportage een onderscheid maakt tussen verplichte onderdelen en onverplichte onderdelen. ‘Dit onderscheid kan relevant zijn voor de af te geven verklaring,’ aldus SRA.

SRA raadt de NBA ook aan om nader in te gaan op de kredietrapportage zelf: ‘De kredietrapportage omvat meer onderdelen dan voorheen. De lezer zal geholpen moeten worden en willen vernemen of de NBA van mening is dat de uitvraag van gegevens de verantwoordelijkheid is van de ondernemer en welke verantwoordelijkheid de accountant in deze uitvraag heeft. Hoe managet de NBA de verwachtingen van de klant en van de banken?’

Verder is SRA van mening dat het onderscheid tussen assurance en non-assurance niet duidelijk tot uitdrukking komt in het consultatiedocument en verbetering behoeft.

SRA verzoekt de NBA de kanttekeningen mee te nemen in uw overwegingen bij de herziening van NBA Praktijkhandreiking 1114.

Gerelateerde artikelen