Slechts 40% van de organisaties vindt dat de afdeling Financiën nuttige informatie levert

Minder dan de helft van bedrijven is tevreden met de managementinformatie, die zij krijgen van hun finance team, zo stelt Deloitte vast.
Uit een onderzoek onder ruim 200 organisaties blijkt, dat maar vier op de tien beslissers van oordeel is dat ze iets hebben aan de hen aangereikte ‘managementinformatie’- een percentage dat daalt tot 35% onder de ondernemingen met een omzet van meer dan 100 miljoen pond. 
 
Uit het Deloitte-onderzoek komt daarnaast naar voren, dat 66% niet met enige regelmaat checkt of de gegevens van Finance wel kloppen. Een op de tien bedrijven test deze gegevens nooit ofte nimmer. Als er al eens gecheckt wordt gebeurt dit meestentijds met de hand, en minder dan 25% is van oordeel dat er structureel aandacht is voor (het meten van) de kwaliteit van de gegevens. 
 
Excel-spreadsheets worden nog steeds het vaakst gebruikt (60%). Bij de grotere bedrijven zakt dat percentage enigszins, maar 50% van de respondenten heeft ook op dat niveau nog steeds niet geheel afscheid genomen van de spreadsheet. 
 
Het onderzoek concludeert ook dat het steeds moeilijker wordt om deskundig personeel aan te trekken!
 
Gerelateerde artikelen