Singapore: grote kantoren presteren aanzienlijk beter dan kleine

KPMG, PwC, EY en Deloitte zetten per medewerker $142.000 om, meer dan twee maal zoveel als de micro-kantoren die gemiddeld $68.000 per employee realiseren.
De Big Four in Singapore zijn ook positiever over de toekomst, en scoren hoger qua productiviteit, zo blijkt uit een onderzoek van de Singapore Accountancy Commission (SAC).
 
De grote kantoren zijn goed voor 67% van de markt, geschat op $1,8 miljard (1 Singapore dollar = 0.708391 U.S. dollars). De overige 33% wordt verdeeld door 697 kleinere kantoren. Tezamen bieden zij werk aan 17.400 medewerkers.
Kantoren met meer dan 31 medewerkers verwachten meer omzet te gaan behalen uit werk in Singapore zelf. Van de kleinere kantoren (10-30 medewerkers) verwacht 80% hetzelfde. Maar 6 van de 10 micro-kantoortjes (<10 medewerkers) denken binnen de stadstaat te groeien. 
 
De Big4 denken alle vier ook meer werk buiten Singapore te gaan doen – van de kleinere denkt slechts een op de drie dat te kunnen. Liefst 16% van de microkantoren groeit ook buiten de grenzen. 
Uit het onderzoek blijkt dat de Singaporese accountancy firma’s zeer divers werven en selecteren. Een op de drie nieuwe medewerkers is lokaal hoger opgeleid, 16% heeft een middelbare of lagere opleiding genoten. 37% heeft daarnaast nog een officiële aanvullende accounting- dan wel auditing-opleiding afgesloten.
De meerderheid van de kantoren zegt moeite te hebben met het aantrekken van gekwalificeerd personeel – 67% verwacht desalniettemin ook volgend jaar te groeien. 
 
Gerelateerde artikelen