SendCloud wint Deloitte Technology Fast 50

SendCloud uit Eindhoven, staat bovenaan de lijst van snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland. SendCloud realiseerde een omzetgroei van 5463% over de afgelopen vier jaar. Camptoo is uitgeroepen tot Rising Star 2017.

Deloitte Technology Fast 50

Donderdag vonden de Technology Fast 50 Awards Ceremony en het Deloitte Rising Star Event plaats in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. De vijftig genomineerde technologiebedrijven kwamen bijeen voor een galadiner waar ze hoorden op welke plek in de ranking zij zijn geëindigd. SendCloud voert de Technology Fast 50 aan en mag zich dit jaar het snelst groeiende technologiebedrijf van Nederland noemen. Bynder en VoIPGRID eindigden op de tweede en derde plaats met groeipercentages van respectievelijk 3792 procent en 2216 procent.

 SendCloud heeft een tool ontwikkeld waarmee webshops op een eenvoudige en goedkope manier bestellingen kunnen verwerken en versturen. Rob van den Heuvel, oprichter en CEO van SendCloud, over het aanvoeren van de Technology Fast 50: “Om na de Rising Star van 2014 ook de Fast 50 te winnen is een mooie bekroning van het harde werk van het hele team. Dit is pas het begin van onze reis om wereldwijd marktleider te worden.” 

Martin Wabeke, partner bij Deloitte en programmaleider van de Technology Fast 50: “Gemiddeld hebben de Fast 50 bedrijven over de periode 2013 – 2016 een groeipercentage laten zien van 681%. We zien daarbij naast de sterk vertegenwoordigde softwarebedrijven ook maakindustrie en nanotechnologie, wat een diversiteit laat zien in de Nederlandse snelgroeiende tech bedrijven. SendCloud en Bynder zijn beide voormalig Rising Star winnaars en tonen daarmee aan dat ze in het verleden terecht de titel Rising Star in de wacht hebben gesleept.”

Binnen de Technology Fast 50-genomineerden is nog een bedrijf in de prijzen gevallen. Zo won Meetingselect vanavond de Most Sustainable Grower Award, de prijs voor het bedrijf dat het langst aaneengesloten notering in de ranking staat. MeetingSelect biedt een online boekingstool voor vergaderruimtes.

Camptoo is Rising Star 2017

Snelgroeiende bedrijven die jonger zijn dan vier jaar streden in de middag om de Rising Star Award. Met het geven van overtuigende elevator pitches poogden zij de jury te overtuigen van hun groeipotentie. Camptoo werd door de onafhankelijke jury uitgeroepen tot ‘Rising Star 2017’. De jury lette wat betreft de ondernemingsplannen van de tien genomineerden op een aantal punten, waaronder schaalbaarheid, innovatiekracht en omzetpotentie. Camptoo is een huur- en verhuurplatform voor campers en caravans.

 

Datingplatform The Inner Circle wist de jury ervan te overtuigen dat hun propositie de markt het sterkst zou gaan beïnvloeden en werd uitgeroepen tot de Most Disruptive Innovator 2017.

Gerelateerde artikelen