Seminar over verschillen tussen Nederlandse en Duitse jaarrekeningen

De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) organiseert op 15 september het seminar ‘Jaarafsluiting in Duitsland’. Hierin worden de verschillen tussen Nederlandse en Duitse jaarrekeningen behandeld.

Circa 5.000 Nederlandse bedrijven hebben een Duitse dochterondernemingen voor hun activiteiten over de grens. Deze dochterbedrijven moeten in Duitsland rekening houden met andere regels rondom de jaarafsluiting dan in Nederland. Daarnaast bestaat er een spanningsveld tussen verplichtingen en het benutten van belastingfaciliteiten. Reden voor de DNHK om het seminar ‘Jaarafsluiting in Duitsland’ te organiseren.

Grote verschillen

Veel ondernemers die voor het eerst op de Duitse markt actief worden, realiseren zich pas bij het opstellen van de jaarrekening dat er grote verschillen tussen de Nederlandse en Duitse voorschriften zijn. Registeraccountant, partner bij ‘Zöllner & Zöllner’ en docent van het seminar Olaf Zöllner: “Deelnemers aan het seminar maken kennis met de grootste valkuilen in de Duitse verslaggeving, verplichtingen omtrent de jaarrekening, fiscale aangiftes en andere mededelingsplichten”. Zöllner: “Ook de vormvereisten aan facturen voor de aftrek van voorbelasting komen aan bod.”

Praktische informatie

Het seminar is met name geschikt voor ondernemers en managers die verantwoordelijk zijn voor deelnemingen in Duitsland. Daarbij richt zich het seminar zowel aan ondernemers die al langer ervaring met Duitse jaarafsluitingen hebben als aan diegenen die in de toekomst in Duitsland willen ondernemen.

• Jaarafsluiting in Duitsland

Gerelateerde artikelen