SEC voor de rechter wegens niet uitvoeren Political Disclosure Rule

Een actiegroep, die pleit voor openheid rond de financiering van kandidaten in Amerikaanse verkiezingen verwijt de SEC traagheid en onwil om regelgeving te introduceren.
De recent opgerichte Campaign for Accountability daagt de Securities and Exchange Commission voor de rechter, omdat deze tot dusverre weigert verplicht te stellen dat ondernemingen openbaar maken welke kandidaten zij met hoeveel geld steunen.  
Dit, terwijl de afdeling Corporation Finance van de SEC in haar jaarplan 2013 een dergelijke maatregel al had aangekondigd, of in elk geval hardop overwogen. 
 
"Terwijl de meerderheid van het Amerikaanse volk een eind wil maken aan die  duistere betalingspraktijken, blijft de verantwoordelijke overheidsinstantie op haar handen zitten,” zo klinkt hun verwijt.
 
De actiegroep stelt dat de SEC in strijd handelt met de Administrative Procedure Act, door geen uitvoering te geven aan een door meer dan 700.000 burgers ondertekende aanvullende petitie die de SEC oproept om openbaarmaking verplicht te stellen. 
 
Gerelateerde artikelen