SEC overweegt toch toestaan van IFRS in aanvulling op GAAP-rapportages

De voorzitter van de SEC zegt een aanbeveling ter zake van de SEC chief accountant James Schnurr serieus in overweging te nemen.
“Misschien gaan we toch ook Amerikaanse bedrijven toestaan om naast hun GAAP-filings aanvullende IFRS rapportages in te leveren,” aldus Mary Jo White.
“Ik heb altijd al gezegd dat ik het belangrijk vind, dat de SEC een helder standpunt formuleert over de wenselijkheid om te komen  tot één enkele set mondiaal geldige accounting standards,” zei zij tijdens de conferentie van AICPA over PCAOB-ontwikkelingen gisteren. “Vorig jaar besprek Jim Schnurr tijdens deze zelfde bijeenkomst de mogelijkheid om ook US-bedrijven toe te staan om additionele IFRS-informatie te verschaffen, zonder de eis van reconciliation.  Misschien is dat inderdaad wel een nuttige nieuwe stap in de goede richting en wij hebben onze staf gevraagd daar verdere aanbevelingen voor op te stellen.”
 
Sinds 2007 staat de SEC buitenlandse bedrijven in de VS al toe om ook financial statements volgens IFRS zonder reconciliatie met GAAP te ‘filen’. Dat gebeurt inmiddels al door ca 500 ondernemingen, “representing trillions of dollars in aggregate market capitalization”.
 
Schnurr zelf sprak tijdens dezelfde bijeenkomst opnieuw zijn steun uit voor de pogingen van IASB en  FASB om te komen tot één wereldwijd geldige set accounting standaards.
 
Gerelateerde artikelen