SEC Chief Accountant: IFRS en US GAAP komen voorlopig niet dichter bij elkaar

“En er is al helemaal geen steun meer voor een verplichting om volgens IFRS te rapporteren,” zegt James Schnurr.
Hij luidde daarmee de doodsklok voor de al langer dan tien jaar durende pogingen om de International Financial Reporting Standards volledig te laten convergeren met de U.S. Generally Accepted Accounting Principles. James Schnurr, als chief accountant van de Securities and Exchange Commission, stelde dat hij niet zou aanbevelen dat de SEC IFRS voorschrijft of zelfs dat bedrijven uit de VS de vrije keus zouden hebben volgens welk systeem zij hun financiële rapportages inrichten.
 
In een toespraak tijdens de 14th annual Baruch College Financial Reporting Conference in New York herhaalde hij nog eens dat er geen enkele steun meer was voor het idee om IFRS voor alle ondernemingen voor te schrijven, en nauwelijks voor het idee van vrije keus daarin. Sinds 2007 mochten buitenlandse bedrijven in de VS volgens IFRS rapporteren, zonder eventuele materiële verschillen met rapportage volgens US GAAP te expliciteren.
 
Toch valt niet te ontkennen, zei hij verder, dat er wereldwijd nog wel steun is voor het idee van één wereldwijd geaccepteerde set standaards. De U.S. Financial Accounting Standards Board en de International Accounting Standards Board blijven daarover in contact en houden sterk rekening met wat ze respectievelijk doen en plannen. En dat is prima, aldus Schnurr – het heeft geen zin daar een koude oorlog van te maken.  Meer SEC- overwegingen ter zake via  ww2.cfo.com/gaap-ifrs/
 

In 1 dag perfect inzicht in US GAAP
Heeft u met de financiële verslaggeving van een Amerikaanse onderneming, of een Nederlandse dochter van een Amerikaanse moedermaatschappij te maken? Dan is kennis over US GAAP onontbeerlijk. Volg de cursus US GAAP Essentials. Meld u direct aan.

 

 

 
Gerelateerde artikelen