SAP, Oracle en HP ‘begrijpen niets’ van big data, volgens CEO van Massive Analytic

Volgens George Frangou, CEO en oprichter van ‘precognitive data analytics’ platform Massive Analytic, zijn grote leveranciers as SAP, Oracle en HP niet in staat te begrijpen hoe zij hun klanten écht kunnen helpen.

Immers, hun eerste belang is te zorgen dat er een lock-in ontstaat, die voorkomt dat de klant software van andere leveranciers aanschaft.

Daarom zijn zij niet in de positie die klant echt te helpen met analytische inzichten in hun data.

Frangou beweert bovendien dat het nu of in de nabije toekomst mogelijk wordt met hogere wiskunde een soort kunstmatige intelligentie te creëren, die echt de toekomst kan voorspellen – denk aan sf-films, als Minority Report.

Massive Analytics ziet een grote toekomst voor dat soort toepassingen.  Die zouden ook echt scalable zijn, in tegenstelling tot de aanpak van de grote leveranciers die steeds meer opslag- en verwerkingscapaciteit vragen. SAP HANA, Oracle Exalytics and HP Haven zijn wat dat betreft in essentie op dezelfde manieren opgebouwd, op dezelfde types code.

En hun promotoren zijn alleen geïnteresseerd in het verkopen van systemen die groeien en groeien – inclusief de kosten ervan. 

Meer argumenten pro en contra AI en brute force via www.computing.co.uk/

 

Gerelateerde artikelen