Sanderink geeft Mazars de schuld van zijn malheur

De accountant deponeerde pas vorige week de jaarrekening 2020.

De relatie tussen Gerard Sanderink, de omstreden eigenaar van onder andere Strukton, en Mazars is nog verre van gelukkig. Vorige week werd de door Mazars gecontroleerde jaarrekening van 2020 gedeponeerd. De accountant heeft geen oordeel uitgesproken over de cijfers, onder andere wegens onduidelijkheid over een metroproject in Saudi-Arabië. Sanderink wordt in zijn rol als topman van Strukton verdacht van omkoping in het Arabische land.

Sanderink is allerminst te spreken over Mazars. Hij verwijt de adviseurs van het accountants- annex adviesbureau dat ze hem fout adviseerden over een lening van Strukton van tachtig miljoen euro. 

Het bedrag betrof eigenlijk een dividend, maar in 2020 gold er een verbod op dividenduitkering voor bedrijven die gebruikmaakten van coronasteun. Mazars adviseerde daarom om het bedrag uit te keren in de vorm van een lening aan Sanderink Investment. Maar nu vordert Strukton de lening, terwijl er bij Sanderink Investment niets meer te halen valt.

Sanderink stelt nu dat het advies van Mazars fout was. Het accountants- annex advieskantoor zou de structuur van zijn zakenimperium verkeerd hebben begrepen.
 

Gerelateerde artikelen