Samenwerking Exact en Elsevier Nextens

Elsevier Nextens en Exact gaan samenwerken voor een diepgaande integratie. Beide partijen willen op deze manier een strategische partner blijven voor accountants. Deze maand nog wordt de eerste stap binnen de integratie opgeleverd.

Omdat beide partijen een strategische partner willen blijven voor accountants, werken zij aan een diepgaande integratie. Deze integratie gaat veel verder dan een standaard koppeling met Exact Online. Stephan van de Velde van Elsevier Nextens:  “Nu hebben ze én de voordelen van de beste pakketten, én de voordelen van een soepele communicatie tussen de twee. En hoewel de programma’s nog steeds in hun eigen omgeving staan, voelt het als één pakket.”

Het eerste volledige pakket

Met deze integratie moeten accountants een completer beeld krijgen van de werkelijkheid over het bedrijf van zijn klant. Met een goed overzicht over zowel de administratie, de fiscale kwesties en andere essentiële data, kan de accountant zijn klanten van een goed advies voorzien. Om een goed overzicht te krijgen, zijn momenteel verschillende soorten software met ieder afzonderlijke specialisaties: de administratie of de aangiftes of payroll, maar nooit alles tegelijk. Dat is wat Elsevier Nextens in combinatie met Exact Online nu gaat aanbieden.

Boetes voorkomen
 
Thijs Sauër (Exact): “We gaan nu samen een 360 graden view op de klant realiseren voor de accountantspraktijk en de fiscale praktijk. Wat we willen is dat niet alleen het proces efficiënt is, maar ook dat je fouten voorkomt omdat je niet alles meer hoeft over te typen. En fouten voorkomen betekent boetes voorkomen, beter op je traject kunnen letten en eerder klaar zijn.”

Eerste oplevering in februari

De integratie zal in stappen gebeuren. In februari 2016 wordt het eerste stuk al opgeleverd. Dat zal met name gaan om data-integratie. Dit houdt in dat de klant niet meer handmatig dezelfde data hoeft over te typen, maar dat het met één klik naar het andere programma wordt overgezet. Ook voor daarna liggen er al heel wat plannen, vertelt Jaco Reitsma (Elsevier Nextens): “Dit jaar kun je al de jaarrekeningen inlezen. Dat is echt een belangrijke stap; zo zie je dat de samenwerking gewoon echt een toegevoegde waarde heeft en dat je niet alleen los gegevens aan het integreren bent, maar dat je de processen al geïntegreerd hebt.” Er zijn al behoorlijk wat grote plannen gemaakt en ideeën uitgesproken. De volgorde van oplevering hangt ook af van de accountants zelf. Martin van Vliet (Exact): “We kijken met elkaars ontwikkelteams wat we wanneer kunnen opleveren. Dat doen we ook in samenwerking met de markt. Als klanten iets anders veel belangrijker vinden, dan luisteren we daar naar.”

Gerelateerde artikelen