Salaris bespreken met collega’s taboe onder accounting & finance professionals

Slechts 34% van de Nederlandse uitzendkrachten bespreekt zijn salaris met collega’s. Dit blijkt uit recent onderzoek van Walters People dat accounting & finance en business support professionals ondervroeg in Nederland, België en Frankrijk. Verder laat het onderzoek zien dat slechts 31% van de ondervraagde accounting & finance professionals tevreden is met het huidige salaris.

Opvallend is dat er grote verschillen per land te zien zijn qua openheid over het salaris. In Frankrijk heeft meer dan de helft (55%) er geen problemen mee om zijn salarisniveau te delen met collega’s op de werkvloer. In België is het taboe echter veel groter dan in Nederland: slechts 25% van de Belgen geeft deze informatie prijs.

Salarisvooruitzichten

Het onderzoek toont verder aan dat de tevredenheid over het huidige salaris niet groot is. Van de ondervraagde accounting & finance professionals is 31% tevreden, van de business support medewerkers is dit slechts 20%. Meer dan de helft zag dan ook geen stijging in het salaris in 2014. De professionals zijn echter optimistisch over hun salarisvooruitzichten. Van de accounting & finance professionals verwacht 56% dit jaar een salarisverhoging, voor de business support professionals is dat 47%.
 
Over het onderzoek

Aan het onderzoek van Walters People namen meer dan 1.700 professionals deel uit Nederland, België en Frankrijk. Zij beantwoordden vragen over salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden en hun plannen  en verwachtingen voor hun carrière in 2015.

Gerelateerde artikelen