Robuust Risicomanagement zorgt voor betere marges

Ondernemingen met een sterk ontwikkelde en proactieve risicobeheersing hebben gemiddeld een betere winstmarge dan minder risicobewuste organisaties, concludeert PwC.
Bedrijven die ‘risk management’ actief en bewust inzetten om beter te presteren en sneller te groeien realiseren hogere marges dan andere, blijkt uit een nieuw onderzoek van PricewaterhouseCoopers.
 
Het Risk in Review 2015 rapport zegt dat veel organisaties nog steeds denken dat teveel aandacht voor risico’s hen alleen maar afremt en groeikansen zou doen missen. Het tegendeel blijkt waar te zijn. Bedrijven die snel gegroeid zijnm, de laatste tijd, blijken gemiddeld twee maal zo vaak een robuuste risicomanagementstrategie te hebben, inclusief processen en tools, dan ‘normale’ groeiers of niet-groeiers.  
Overigens blijken slechts 12% van de deelnemende organisaties het predicaat “true risk management leader” te verdienen. Maar van die groep heeft 55% over de afgelopen drie jaar sterk verbeterde marges laten zien.Vooral het gebruik van moderne analytics-technieken maken het gemakkelijker om veel (soorten) data te integreren en daardoor praktisch bruikbare en winstgevende informatie te destilleren, aldus PwC. 
 
Gerelateerde artikelen