Rendement crowdfunding neemt toe in 2015

Het toegezegde rendement op crowdfundleningen in Nederland is in 2015 toegenomen. Dat blijkt uit een analyse van Crowdfundmarkt, een vergelijkingswebsite voor investeerders in crowdfunding. 


Gemiddeld werd er in 2015 op crowdfundleningen een rendement aangeboden van 7,1 procent via de verschillende crowdfundingplatformen. Gedurende het jaar is er een duidelijke stijging waar te nemen. 

“Een verklaring voor de stijging is niet eenduidig te geven”, aldus Frank van der Linden van Crowfundmarkt. “Hogere aangeboden rendementen kunnen wijzen op risicovollere projecten in de markt. Toegenomen concurrentie van andere projecten kan ondernemers en crowdfundingplatformen echter ook dwingen tot hogere rendementen om investeerders aan zich te binden.” 
 
 
Eerder dit jaar werd duidelijk dat crowdfunding in Nederland snel in populariteit toeneemt. In de eerste helft van 2015 werd er 49 miljoen euro opgehaald via crowdfunding. Dit was ruim een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder, aldus adviesbureau Douw & Koren.
Gerelateerde artikelen